spatiu
HRMarket-Catalogul Resurselor Umane din Romania

Acasa
Despre noi
Firme de recrutare
Firme de training
Firme de consultanta in HR
Locuri de munca
Stiri si noutati
Articole si interviuri

 

Cerere inscriere firma
Inscrie-ti si tu firma acum in primul catalog de Resurse Umane din Romania!
Cautare in HR Market
Newsletter HR Market
Ultima companie inscrisa in catalog
Best Consulting
 
 
Top Firme HR
Lugera&Makler
 
Downie management Consulting
 
EXCON CONSULTANTA
 
PSIHOSELECT
 
Sincron HR
 
APT
 
TBS
 
Trainart
 
Acasa Blog Parteneri Contact

 

Articole si interviuri din domeniul Resurselor Umane

 
 

3 greseli majore in scrisoarea de intentie

de Gabriel Moldovan
CEO RRVBIUM hrSunt convins că atunci când trimiţi o scrisoare de intenţie, nu intenţionezi nici un moment ca aplicaţia ta să ajungă în “dosarul rotund”. Mă refer la acela pe care îl goleşte femeia de serviciu la sfârşitul zilei.

Greşelile majore pe care le-am identificat ar putea fi reduse la trei teme de bază. Restul sunt mai mult sau mai puţin variaţii pe aceeaşi temă.

Un început “moale”. La suficiente scrisori de intenţie le ia unul, două, sau chiar trei paragrafe doar pentru a face o intoducere. Ce spui dacă începi în forţă, cu ceva de genul: “Numele meu este X şi doresc să aplic pentru poziţia Y, din cadrul firmei W, ca urmare anunţului din Z”. Este o cale uşoară de a deschide scrisoarea ta de intenţie.

Obiectivele carierei tale. O afirmaţie de genul, “caut o poziţie unde abilităţile mele să fie folosite şi recunoscute în vederea unei avansări” va crea o impresie de îngâmfare şi îl va face pe evaluator să treacă peste aplicaţia ta, chiar dacă eşti un om valoros. Respectă timpul celui ce îţi evaluează aplicaţia şi păstrează aceste afirmaţii pentru momentul în care vă întâlniţi faţă în faţă.

Plecarea ta de la jobul precedent. Oricât de puternic simţi că e impulsul să explici motivul pentru care ai plecat de la fostul job, abţine-te! Pregăteşte-ţi nişte răspunsuri pentru orice întrebări capcană despre istoricul angajărilor tale, şi păstrează-le pentru interviu. Scrisoarea de intenţie nu este un loc potrivit pentru confidenţe. De multe ori acest lucru poate să conducă la uşi închise. Încă ceva, fereşte-te să critici organizaţile la care ai lucrat. Asta ar putea pune sub semnul întrebării integritatea ta.


----------------------------

Gabriel Moldovan este Director Executiv la RRVBIUM hr, Orator şi Trainer pe teme de Antreprenoriat, Leadership şi Planificare Strategica. Mai multe despre proiectele şi serviciile RRVBIUM hr la www.rrvbium.ro
© 2006 Moldovan Gabriel. Toate drepturile rezervate.footer
    Blog Parteneri Contact Termeni si conditii  
 
Copyright © 2006 - 2009 HRMarket.ro. All rights reserved.
programming by AdWorks webdesign
spatiu