spatiu
HRMarket-Catalogul Resurselor Umane din Romania

Acasa
Despre noi
Firme de recrutare
Firme de training
Firme de consultanta in HR
Locuri de munca
Stiri si noutati
Articole si interviuri

 

Cerere inscriere firma
Inscrie-ti si tu firma acum in primul catalog de Resurse Umane din Romania!
Cautare in HR Market
Newsletter HR Market
Ultima companie inscrisa in catalog
Best Consulting
 
 
Top Firme HR
Lugera&Makler
 
Downie management Consulting
 
EXCON CONSULTANTA
 
PSIHOSELECT
 
Sincron HR
 
APT
 
TBS
 
Trainart
 
Acasa Blog Parteneri Contact

 

Articole si interviuri din domeniul Resurselor Umane

 
 

ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) - istorie si reputatie

ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) este cel mai mare corp profesional contabil international care are în acelaşi timp şi cea mai rapidă creştere cu 296,000 de studenţi şi 115,000 de membri în 170 de ţări. Avem ca scop scop oferirea de calificari de prim rang persoanelor dedicate, abile si ambitioase din intreaga lume care doresc o cariera plina de satisfactii in contabilitate, finante si management.

Noi îi sprijinim pe studenţii şi membrii noştri pe tot parcursul carierei, punându-le la dispoziţie servicii pin intermediul unei reţele de aproape 80 de birouri şi centre. Aceasta reţea globală nu poate fi comparată cu nici un alt corp contabil, susţinând operaţiunile naţionale ale ACCA, furnizând servicii şi sprijin pentru membrii, studenţii şi terţe părţi.

Am încheiat mai mult de 50 de parteneriate contabile pe plan global, prin intermediul cărora furnizăm calificări şi o serie de servicii care promovează standarde globale, ajută la dezvoltarea profesiei contabile şi creşte valoarea contabililor la locul de muncă. Lucrăm îndeaproape cu peste 470 de furnizori înregistraţi de cursuri şi aproape 8,500 de companii care angajează contabili şi profesionişti în domeniul finanţelor.

Folosim expertiza şi experienţa noastră pentru a lucra cu guverne, agenţii donatoare şi corpuri profesionale pentru a dezvolta profesia contabilă. Avem ca scop obţinerea şi promovarea celor mai înalte standarde profesionale.

Reputaţia ACCA se bazează pe cei peste 100 de ani de experienţa în furnizarea de calificări contabile şi financiare. Tradiţiile noastre sunt completate de către o gândire modernă, susţinută de o comunitate globală diversă.

Reputaţia noastră continuă să crească deoarece calificările noastre atrag un mare număr de noi studenţi în fiecare an, subliniind atracţia faţă de contabilitate ca bază a unei cariere de succes. Contabilii profesionişti calificati de către ACCA au aptitudini si cunostinţe care sunt cerute de către angajatori şi au potenţialul de a progresa pentru a obţine cariere satisfăcătoare în multe pozţii în contabillitate şi mediul de afaceri.

De asemenea ACCA datoreaza mare parte din reputaţie şi rolului activ pe care îl joacă în dezvoltarea profesiei contabile, lucrând cu multe organizaţii contabile la nivel local, regional şi internaţional. ACCA este reprezentată în comitete şi organizaţii financiare cheie pe plan mondial şi este influentă în politica publică. ACCA este o organizaţie care joacă un rol activ în procesul de modelare al profesiei viitorului.

Mai mulţi oameni se califică local cu ACCA decât cu orice alt corp contabil internaţional. În 2005, au fost admişi 7,179 de noi membrii - numărul de membrii la nivel global a fost de 109,588 până la sfâşitul lui 2005, cu aproape 30% mai mult faţă de ultimii 5 ani. Toţi membrii ACCA au îndeplinit aceleaşi criterii, din Trinidad până în Tanzania, din România până în Pakistan.

La fiecare opt minute, undeva în lume, cineva se înregistreaza pentru a obţine calificările ACCA. În 2005, s-au înregistrat 75,840 de studenţi noi, şi pe plan global numărul de studenţi şi de afiliaţi la sfîrşitul lui 2005 era de 260,644 – cu 40% peste totatul ultimilor cinci ani.

ACCA este perceput ca un exemplu de excelenţă în educaţie, training şi reglementare de către multe asociaţii contabile şi de către autorităţi.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesaţi: www.accaglobal.com sau contactaţi biroul local (+4021-312 79 45).

ISTORIE

1904
30 Novembrie – 8 contabili pun bazele Asociaţiei Contabililor din Londra, precursorul ACCA.

1905
Asociaţia are 312 membri şi se introduc primele examinări. Este lansat The Circular care devine The Certified Accountants Journal în 1909, Certified Accountant în 1981 şi Accounting&Business; în 1998.

1907
Este introdus termenul de „contabil certificat”. Sunt 13 memberii în afara Marii Britanii, incluzând în Argentina, Burma (Myanmar), India, Africa de Sud şi Spania.

1908
Se înfiinţează prima asociaţie studenţească.

1909
Ethel Ayres Purdie devine membru, prima femeie care aparţine unei asociaţii profesionale contabile

1910
Un punct de răscruce: înregistrarea a 1,000 de membri.

1913
O sucursala este deschisă în Africa de Sud, prima în afara Marii Britanii, urmată de India. Se organizează prima ceremonie de decernare a premiilor pentru cei mai buni studenţi: pentru realizările lor studenţii cei mai buni primesc două guinee.

1914
Un sfert dintre membri se înrolează în Primul Război Mondial.

1917
Asociaţia devine primul organism contabil care examinează taxele, urmata de contabilitatea costurilor în 1919.

1918
Calitatea de membru este oficializată devenind condiţionată de trecerea ultimilor examinări şi completarea de cinci ani de experienţe relevantă.

1922
2,800 de studenţi participă la examinări. Teste specializate sunt introduse în Scoţia începând o tradiţie a testelor pe variante.

1925
Exista 13 sucursale în Marea Britanie şi Irlanda (Sucursala Irish Free State a fost fondată în 1923).

1930
Există 56 de femei membru, mai mult decât în orice alte organizaţii contabile din Marea Britanie puse laolaltă.

1936
In Marea Britanie se obtine recunoaşterea capacităţii membrilor noştri de a efectua auditări. Este deschisa sucursala din Malaysia/Singapore.

1938
Membrii sunt recunoscuţi în Ceylon (Sri Lanka).

1939
Este finalizată o fuziune cu, Corporaţia Contabililor din Scoţia, conducând la un nou nume: Association of Certified and Corporate Accountants.

1940
Cu ajutorul Crucii Roşii prizonierii de război pot participa la examenele ACCA.

1941
ACCA fuzionează cu Institution of Certified Public Accountants.

1949
Sunt 3,500 de membrii în Argentina, Australia, Ceylon (Sri Lanka), India, Ireland, Mauritius, Noua Zeelandă, Rhodesia de Nord(Zambia), Rhodesia de Sud(Zimbabwe), Marea Britanie şi SUA.

1950
În timpul anilor 1950, sunt stabilite sucursale în Hong Kong, Rhodesia de Sud (Zimbabwe), Trinidad şi Tobago, Guiana Britanică(Guyana), Nigeria şi Nyasaland (Malawi).

1951
Aproximativ 60% dintre membrii lucrează acum în sectorul corporativ – se păstrează o proporţie similară până în prezent.

1960
Sunt stabilite legături oficiale în Africa pe măsură ce sunt înfiinţate organisme contabile în Ghana, Malawi, Nigeria şi Sierra Leone, urmând în anii 1970 - 1990 Botswana, Ethiopia, Kenya, Tanzania, Uganda and Zambia.

1970
ACCA se mândreşte cu 12,500 de membri şi aproape 22,600 de studenţi.

1971
ACCA este redenumită înca o dată, devenind Association of Certified Accountants. Sunt introduse denumirile ACCA şi FCCA (desemnând membrii ACCA, respectiv membrii seniori ai ACCA).

1972
Este lansată Certified Diploma in Accounting and Finance, destinată celor care nu au studii financiar - economice: este predecesorul Diplomei în Financial Management.

1976
Este lansat ACCA Students Newsletter, redenumit student accountant în 2001. Sucursala din Singapore este oficial lansată.

1980s
ACCA începe să exporeze oportunităţi în Europa Centrală şi de Est, ajutând la dezvoltarea profesiei în fostele state sovietice şi în Federaţia Rusă. Până în 2003, acoperirea ACCA se întinde din Praga la Vladivostok şi din St Petersburg la Yerevan, Armenia. O sucursala este deschisa în Canada.

1980
Vera di Palma devine prima femeie preşedinte a unui organism contabil internaţional.

1982
Avem 65,000 de studenţi înregistraţi şi 25,000 de membrii.

1986
O sucursala a membrilor este constituită în SUA. În Marea Britanie, ACCA este recunoscută în baza Financial Services Act.

1987
ACCA ajută la fondarea Institute of Chartered Accountants din Caraibe.

1988
Începe dezvoltarea pieţei din China. Până în 2003, sunt 11,000 de studenţi şi membrii şi trei birouri locale.

1989
ACCA colaborează cu Eastern, Central and Southern African Federation of Accountants.

1993
Anthea Rose devine director executiv: viziunea ei ajută la transformarea ACCA într-un organism internaţional cu studenţi şi membri în peste 160 de ţări.

1995
Este lansat website-ul ACCA, pentru care sunt dezvoltate o serie de servicii vaste de e-business.

1996
Ultima schimbare de nume este aprobată: the Association of Chartered Certified Accountants. ACCA are 50,000 de membrii şi aproape 130,000 de studenţi. Este lansată o nouă programă, bazată pe standarde internaţionale de contabilitate: o premieră în profesie.

1997
Calificarea Certified Accounting Technician(CAT) este introdusă. Membrii au dreptul să se autointituleze contabili certificaţi aprobaţi prin Cartă Regală. Se ţine prima Adunare Generală Internaţională ACCA.

1999
În parteneriat cu Oxford Brookes University se lansează BSc (Hons) in Applied Accounting. Pentru prima dată rezultatele examenelor se anunţă online. Începe dezvoltarea pieţei în Orientul Mijlociu.

2001
Un program exclusiv de MBA este lansat în partenriat cu Oxford Brookes University. ACCA oferă de asemenea diplome în International Financial Reporting (DipIFR) şi Corporate Governance (DipCG). ACCA anunţă un număr record de înregistrări de studenţi.

2002
ACCA înregistrează 95,000 de membrii. ACCA Connect este deschis, primul centru de contact global fondat de către un organism contabil. Acum există peste 70 de birouri locale şi alte centre.

2004
ACCA celebrează centenarul prin evenimente în toată lumea cu delegaţii şi vorbitori la nivel înalt. ACCA celebrează succesul de a avea 100,000 de membri înscrişi.

2005
Este introdus un nou program CPD (Dezvoltare Profesională Continuă) ca cerinţă pentru toţi membrii. Prin ACCA Realise, membrilor le sunt puse la dispoziţie resurse pentru a-i ajuta să îşi menţină aptitudinile şi cunoştinţele la zi.Andreia Manea

Head of ACCA Romania, Bulgaria and Moldova

The Association of Chartered Certified Accountants

Str. Buzesti 61, Bl. A6, Sc.A , Et. 5, Ap.30, Sector 1
011013 Bucuresti, Romania
Tel: (+4021) 312 79 45
Fax: (+4021) 311 18 91
E-mail: [email protected]

footer
    Blog Parteneri Contact Termeni si conditii  
 
Copyright © 2006 - 2009 HRMarket.ro. All rights reserved.
programming by AdWorks webdesign
spatiu