HRMarket-Catalogul Resurselor Umane din Romania

Acasa
Despre noi
Firme de recrutare
Firme de training
Firme de consultanta in HR
Locuri de munca
Stiri si noutati
Articole si interviuri

 

Cerere inscriere firma
Inscrie-ti si tu firma acum in primul catalog de Resurse Umane din Romania!
Cautare in HR Market
Newsletter HR Market
Ultima companie inscrisa in catalog
Best Consulting
 
 
Top Firme HR
Lugera&Makler
 
Downie management Consulting
 
EXCON CONSULTANTA
 
PSIHOSELECT
 
Sincron HR
 
APT
 
TBS
 
Trainart
 
Acasa Blog Parteneri Contact

 

Stiri si noutati din domeniul Resurselor Umane

 
 

19 Septembrie 2007 - Curs open - Procesul de certificare in ROI MethodologyMastering ROI Methodology, 15-17 Octombrie, 2007, Hotel Novotel - Sala Marseille si Sala Bordeaux


- UNITED BUSINESS DEVELOPMENT


Al doilea seminar: 15-17 octombrie 2007, Hotel Novotel, Sala Marseille & Bordeaux, Bucuresti

ROI Methodology este un proces de masurare si evaluare usor de inteles ce contine sase tipuri de masuratori:
• Reactie, satisfactie si actiune planificata
• Instruire
• Aplicare si implementare
• Impact asupra afacerii
• Rentabilitatea investitiei
• Masuratori intangibile
Procesul ofera un sistem pas-cu-pas de evaluare si planificare, colectare de date, analiza de date si raportare. Aceasta abordare echilibrata a masurarii si evaluarii include tehnici de izolare a efectelor programului sau solutiei, de convertire a datelor in valori monetare si de identificare si gestionare a elementelor ce nu pot fi masurate.
ROI Methodology este potrivita pentru masurarea si evaluarea oricarui tip de activitati si programe de imbunatatire a performantei ce includ training-ul si dezvoltarea, invatarea, resursele umane, coaching-ul, intâlniri si evenimente, tehnologia, consultanta si management de proiecte. Metodologia functioneaza foarte eficient in medii corporatiste, in sectoarele publice si in contextele organizationale.

Procesul de certificare

Procesul de certificare are 5 parti majore:


MATERIALUL pregatitor - ofera o introducere generala asupra metodologiei si structureaza raspunsurile la cateva intrebari pentru alegerea unui prim proiect asupra caruia participantii se vor concentra pe parcursul certificarii. Materialul pregatitor este primit cu doua saptamani inainte de participarea la primul workshop.

ESSENTIALS of ROI Methodology - este primul workshop de trei zile din cadrul procesului de certificare. Workshop-ul condus de facilitatorii 4HR (partener exclusiv in CEE al ROI Institute) ofera o imagine de ansamblu asupra intregii metodologii si detaliaza aspectele si tehnicile fundamentale cu ajutorul carora participantii sa poata dezvolta si implementa un prim proiect.

SPRIJIN - dupa participarea la primul workshop, fiecare participant va fi sustinut in implementarea primului proiect de evaluare. Cele pana la doua zile petrecute individual cu fiecare participant, in cadrul organizatiilor din care provin, au ca scop asigurarea calitatii studiului de caz ROI construit pe baza proiectului de evaluare dezvoltat in cadrul workshop-ului. Documentarea, furnizarea si calitatea acestui studiu de caz este o conditie necesara obtinerii certificarii.

MASTERING ROI Methodology - este al doilea workshop de trei zile din cadrul procesului de certificare. Workshop-ul, condus de facilitatorii ROI Institute Inc. (Jack si Patti Phillips, inventatorii metodologiei) va detalia fiecare pas al metodologiei de evaluare, oferind tehnici suplimentare si studii de caz reale despre aplicarea metodologiei in situatii diverse. In cadrul acestui workshop, fiecare participant prezinta studiul de caz pentru propriul proiect de evaluare.

VALIDAREA cunostintelor/ abilitatilor este metoda prin care, in cadrul celui de-al doilea workshop, facilitatorii ROI Institute Inc. vor evalua calitatea studiului de caz prezentat de fiecare participant. Grila de evaluare va fi furnizata fiecarui participant la sfârsitul primului workshop. In functie de rezultatul obtinut la aceasta evaluare, se acorda nominal atestatul ROI Practitioner care garanteaza accesul la baza de date cu studii de caz si forumurile de discutii.

Metodologie-Abilitati

In cadrul workshop-urilor participantii primesc manualele programului, carti si studii de caz, toate menite sa sprijine transferul de know-how. Facilitate pe baza metodologiei de invatare a adultilor, workshop-urile sunt extrem de interactive, pe parcursul lor existând exercitii, studii de caz, prezentari, aplicatii si discutii de grup.

Procesul de certificare se concentreaza pe furnizarea unui set de 10 abilitati:
1. Planificarea pentru calculul ROI, inclusiv dezvoltarea planurilor de colectare a informatiilor, de analiza si implementare a proiectului
2. Colectarea datelor pentru evaluare, folosind chestionare, teste, interviuri, focus-grupuri, observarea si monitorizarea rezultatelor
3. Izolarea efectelor programului, prin folosirea tehnicilor grupurilor de control, analiza trend-urilor, forecasting sau estimari ponderate
4. Convertirea datelor obtinute in valoare monetara
5. Calcularea costurilor totale ale programului
6. Analizarea datelor, inclusiv calculul pentru demonstrarea ROI
7. Prezentarea si comunicarea rezultatelor evaluarii catre grupuri sau persoane cheie
8. Construirea si dezvoltarea rutinei pentru implementarea metodologiei ROI in propria organizatie
9. Predarea elementelor esentiale ale metodologiei in propria organizatie
10. Furnizarea consultantei interne pentru implementarea ROI Methodology si in alte departamente din organizatie

Cine ar trebui sa participe la procesul de certificare ROI Methodology?

Procesul de certificare este creat pentru cei implicati sau responsabili de implementarea si/ sau coordonarea proiectelor in propriile organizatii. Majoritatea participantilor au una din urmatoarele pozitii: HR Director, HR Manager, HR specialist, Training Manager, OD Manager, IT Manager, Quality Manager, Marketing Manager, Project Manager.

Pentru detalii suplimentare sau inscrieri, va rugam contactati:
Ovidiu Ciuche, UBD Indirect Sales Coordinator: [email protected]
Sau vizitati site-ul: www.4hr.ro

footer
    Blog Parteneri Contact Termeni si conditii  
 
Copyright © 2006 - 2009 HRMarket.ro. All rights reserved.
programming by AdWorks webdesign