spatiu
HRMarket-Catalogul Resurselor Umane din Romania

Acasa
Despre noi
Firme de recrutare
Firme de training
Firme de consultanta in HR
Locuri de munca
Stiri si noutati
Articole si interviuri

 

Cerere inscriere firma
Inscrie-ti si tu firma acum in primul catalog de Resurse Umane din Romania!
Cautare in HR Market
Newsletter HR Market
Ultima companie inscrisa in catalog
Best Consulting
 
 
Top Firme HR
Lugera&Makler
 
Downie management Consulting
 
EXCON CONSULTANTA
 
PSIHOSELECT
 
Sincron HR
 
APT
 
TBS
 
Trainart
 
Acasa Blog Parteneri Contact

 

Articole si interviuri din domeniul Resurselor Umane

 
 

De ce avem nevoie de o firma de recrutare

Daca acum cativa ani nu multa lumea cunostea fenomenul de externalizare (outsourcing) a activitatii de recrutare, acum din ce in ce mai multe companii, mici, medii sau mari, apeleaza la aceste servicii.

Aceasta a fost urmarea fireasca a constientizarii ca investitia in capitalul uman este cea mai importanta investitie.

Tot mai multi manageri au realizat ca departamentul de Resurse Umane trebuie sa se focalizeze mai mult pe aspectele strategice ale companiei si sa se implice in realizarea obiectivelor acesteia.
Astfel, departamentul de Resurse Umane are sansa de a acorda mai multa atentie managementului de capital uman, managementului talentelor, loializarii angajatilor si retentiei acestora.

Apeland la o firma de recrutare nu se diminueaza importanta propriului departament de Resurse Umane, ci i se ofera acestuia posibilitatea de a participa activ in procesele decizionale ale managementului si in sustinerea obiectivelor strategice ale companiei.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa apelam cu toata increderea la firmele de recrutare este chiar acela al reducerii costurilor fixe si recurente ale organizatiei. Astfel, se exclud cheltuielile cu asigurarile, cu taxele de salarizare, cu echipamente si alte nevoi administrative pe care angajarea unei noi persoane specializate pe recrutare le-ar presupune.
Tot la acest capitol putem integra si accesul la tehnologii moderne de recrutare si selectie, fara intregul cost al dezvoltarii acestora in propria companie.

Externalizand acest serviciu unei firme care este specializata in domeniu, sansele de a gasi angajatul cel mai potrivit cresc exponential.
Practic, accesul firmelor de recrutare la o ampla baza de date, tehnologiile folosite de acestea, precum si experienta in domeniu creeaza mediul propice atragerii cadidatilor doriti.

In momentul alegerii unei firme de recrutare trebuie avute in vedere cel putin 6 criterii:

1. Calitate
2. Reputatie
3. Rapiditate
4. Eficienta
5. Cost
6. Compatibilitate

Nu vom intra in detalii discutandu-le pe fiecare in parte, dar este bine de lamurit cel de-al saselea criteriu, si anume compatibilitatea.

Relatia dintre firma ta si o firma de recrutare nu trebuie privita ca o relatie client-prestator servicii, ci ca un parteneriat strategic, in care compatibilitatea si increderea trebuie sa prevaleze.

Succesul unui program de recrutare poate fi determinat numai de o comunicare optima intre cele doua parti, iar deciziile importante trebuie luate de comun acord.

HR Market.ro @ 2006

footer
    Blog Parteneri Contact Termeni si conditii  
 
Copyright © 2006 - 2009 HRMarket.ro. All rights reserved.
programming by AdWorks webdesign
spatiu