spatiu
HRMarket-Catalogul Resurselor Umane din Romania

Acasa
Despre noi
Firme de recrutare
Firme de training
Firme de consultanta in HR
Locuri de munca
Stiri si noutati
Articole si interviuri

 

Cerere inscriere firma
Inscrie-ti si tu firma acum in primul catalog de Resurse Umane din Romania!
Cautare in HR Market
Newsletter HR Market
Ultima companie inscrisa in catalog
Best Consulting
 
 
Top Firme HR
Lugera&Makler
 
Downie management Consulting
 
EXCON CONSULTANTA
 
PSIHOSELECT
 
Sincron HR
 
APT
 
TBS
 
Trainart
 
Acasa Blog Parteneri Contact

 

Articole si interviuri din domeniul Resurselor Umane

 
 

Este timpul pentru o schimbare de leadership

Mediul de afaceri trece printr-o schimbare fara precedent. E de inteles astfel cum pentru multi dintre profesionistii in HR devine frustrant sa aleaga din multitudinea de manuale si cursuri de leadership si management doar ceea ce este relevant pentru companiile lor in contextul actual al pietei.

Principala problema este ca majoritatea modelelor de leadership trateaza diferitele tehnici si teorii insa nu cuprind si un model complet de dezvoltare – astfel ca la sfarsitul unei asemeni carti sau program de training ramane senzatia ca ceva important lipseste.
Exista insa o alternativa viabila care ia in calcul aceastra frustrare. Legacy Leadership® este un model bazat pe bestseller-ul cu acelasi nume al autorilor Dr. Sandstrom si Dr. Smith. Acest model incorporeaza un set complet de practici, comportamente, atitudini si valori care se adreseaza fiecarui aspect al unui leadership de success – in alte cuvinte, o modalitate de “a fi” nu doar de “a face”.

Multe companii au un set de competente menite sa evalueze performantele leaderilor, alte companii insa nu le au. In orice caz, Legacy Leadership® asigura o structura solida pentru incadrarea acestor competente. Pe scurt, ofera o harta structurala a ceea ce Legacy Leadership® identifica a fi cele 5 practici de top pentru ca leaderii sa aiba o imagine clara si completa a dezvoltarii leadersip-ului personal si al altora.
Mostenirea nu este doar ceva ce lasi in urma ta, este ceea ce traiesti astazi pentru ziua de maine. Lucrand spre atingerea acestor practici de top, leaderii lasa o amprenta peste generatii – o mostenire vie. Un element esential modelului Legacy Leadership® este o schimbare fundamentala de leadership – o trecere de la accentul pus pe sine la cel pus pe altii si pe dezvoltarea altor lideri.

Aceasta schimbare reprezinta evolutia de la „leadership-ul situational” tipic anilor '60 bazat pe ceea ce unii considera a fi concepte depasite, unde leadership-ul era privit ca o abordare „de sus in jos”.

Aceste modele iti permit sa analizezi nevoile situatiei in care te afli si apoi sa folosesti cel mai potrivit stil de leadership. In functie de competentele angajatului in ceea ce priveste finalizarea sarcinii si nivelul angajamentului sau fata de sarcina primita stilul de leadership va varia de la o persoana la alta. Aceste modele au doua puncte comune: atentia este concentrata pe ceea ce face persoana aflata la conducere si pe felul in care leader-ul ia deciziile.

Trebuie sa ne intrebam: este luarea deciziilor in functie de situatiile in care ne aflam baza leadership-ului? In practica, toti cei aflati pe o pozitie cu o anumita responsabilitate iau decizii, dar este acest comportament leadership? In realitate, leadershipul presupune o intreaga gama de aptitudini, comportamente si valori.

In al doilea rand, in situatia actuala, leadership-ul nu mai este vazut ca ceva ce este facut doar de persoana aflata la conducere. Leadership-ul exista la toate nivelurile organizationale, indiferent de companie. Trebuie sa ne mutam atentia de la felul in care persoana „din varf” conduce si sa ne concentram pe felul in care toti angajatii pot da dovada de leadership.

In mod evident lumea se dezvolta in noi directii, sociale, politice, si de mediu. Acum este momentul, mai mult ca niciodata, pentru cei care au putere de decizie, care controleaza bugetele de training sa adopte un cadru de practici, comportamente, atitudini si valori care se adreseaza fiecarui aspect al unui leadership de succes.

Atingerea „maretiei” in leadership necesita mult mai mult decat sa facem lucrurile corecte in situatiile potrivite. Accentul se pune pe A FI un lider in primul rand, pe a avea atitudinea, gandirea, intelegerea, si dorinta de a dezvolta alti lideri. Practicile de leadership ar trebui sa inglobeze atat conceptul de viziune de responsabilitate, notiunea de relatii de business puternice si durabile cat si sa puna accentul pe nevoia acuta a unui sistem de includere, unul care sa inteleaga si sa imbratiseze diversitatea si diferentele unei comunitati.

Este momentul sa constientizam realitatea dura ca lumea nu ar trebui sa se invarta in jurul actiunilor in interes propriu si a reactiilor pe termen scurt la impactul crizei. Cultul individualismului in leadership nu ar trebui sa mai aiba un loc in viata sociala si de business din Romania. Acesta este momentul pentru ca deciziile de leadership sa fie luate, nu doar in ceea ce se intelege prin leadership, dar si in ceea ce priveste modelele ce vor fi introduse in programele noastre de dezvoltare. Din ce in ce mai multe companii incep sa isi dea seama ca este momentul potrivit pentru aceasta schimbare. Intrebarea este, tu esti pregatit sa o faci?

Pentru mai multe detalii legate de programul de Legacy Leadership® va rugam sa il contactati pe Oliver Perkins – Brainovate la adresa de e-mail [email protected]


footer
    Blog Parteneri Contact Termeni si conditii  
 
Copyright © 2006 - 2009 HRMarket.ro. All rights reserved.
programming by AdWorks webdesign
spatiu