HRMarket-Catalogul Resurselor Umane din Romania

Acasa
Despre noi
Firme de recrutare
Firme de training
Firme de consultanta in HR
Locuri de munca
Stiri si noutati
Articole si interviuri

 

Cerere inscriere firma
Inscrie-ti si tu firma acum in primul catalog de Resurse Umane din Romania!
Cautare in HR Market
Newsletter HR Market
Ultima companie inscrisa in catalog
Best Consulting
 
 
Top Firme HR
Lugera&Makler
 
Downie management Consulting
 
EXCON CONSULTANTA
 
PSIHOSELECT
 
Sincron HR
 
APT
 
TBS
 
Trainart
 
Acasa Blog Parteneri Contact

 

Stiri si noutati din domeniul Resurselor Umane

 
 

30 Noiembrie 2006 - Softul pentru registrul electronic al salariatilor va fi disponibil din 15 decembrieAplicatia informatica cu care angajatorii vor trebui sa faca registrul electronic de evidenta a salariatilor va fi gata pana la data de 15 decembrie si va putea fi descarcat gratis de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, a declarat, luni, pentru NewsIn, inspectorul general, Mariana Basuc.


Potrivit Marianei Basuc, licitatia pentru realizarea programului in care se va tine evidenta electronica a salariatilor a fost castigata de firma Teamnet International, iar pretul inclus in oferta depusa de aceasta a fost de peste 990.000 de lei, bani achitati de Inspectia Muncii din fonduri extrabugetare. In prezent, reprezentantii Inspectiei Muncii si cei ai firmei castigatoare finalizeaza clauzele contractului, dupa care acesta va fi semnat.

Aplicatia informatica va fi gata pana in 15 decembrie, dupa care aceasta va fi pusa la dispozitia angajatorilor pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, de unde va putea fi descarcata in mod gratuit. Angajatorii pot folosi, de asemenea, si alte programe pentru a tine evidenta salariatilor, iar in acest caz, Inspectia Muncii le va pune la dispozitie structura si formatul de fisier aferente registrului. Informatiile privind completarea si transmiterea registrului vor fi furnizate angajatorilor de Inspectia Muncii sau de catre inspectoratele teritoriale de munca.

Potrivit hotararii de Guvern 161/2006, angajatorii vor fi obligati, de la 1 ianuarie 2007, sa completeze registrul electronic de evidenta a salariatilor, care inlocuieste varianta materiala a acestuia. Registrele electronice au ca scop reducerea formalitatilor administrative de evidenta a angajatilor si crearea unei baze de date la nivelul Inspectiei Muncii, care va cuprinde toate contractele individuale de munca. Registrele "pe hartie" se vor pastra si arhiva la nivelul angajatorilor.

Totodata, vechimea in munca a salariatilor va fi probata in continuare cu carnetul de munca, pana in data de 31 decembrie 2008, a mai spus Mariana Basuc. Prin urmare, persoanele care se angajeaza in 2007 si 2008 vor beneficia de carnet de munca.


Sursa: NewsIn.ro

footer
    Blog Parteneri Contact Termeni si conditii  
 
Copyright © 2006 - 2009 HRMarket.ro. All rights reserved.
programming by AdWorks webdesign