Training in Small Talk

Sunt o persoana foarte deschisa si sociabila, dar cand socializez pentru prima data cu cineva, intampin adesea o mare provocare (ca sa ma exprim eufemistic si optimist): ceea ce se numeste small talk.

Cu toata bunavointa care ma anima sa incep o conversatie prin small talk…ajung inevitabil la un impas: pauza in discutie si sfortarea de a gasi un alt subiect neutru de abordat.

Cand mergi la conferinte si intalniri de top, se intampla uneori sa nu cunosti pe nimeni, mai ales daca esti nou in bransa. De aici incep provocarile: vine o pauza in care networking-ul reprezinta principala activitate, gasesti o persoana pe care sa o abordezi, ii intinzi o mana, o carte de vizita si incepi sa vorbesti despre initiativa laudabila a organizatorilor si despre speech-ul invitatilor.

Nu poti intra prea mult in amanunte intrucat trebuie sa-ti pastrezi neutralitatea si obiectivismul. Asadar, incepe discutia despre vreme, traficul din Bucuresti, reviste si calitatea mancarii japoneze.

Acum ma intreb: te nasti cu propensiunea spre small talk si conversatii neutre sau devii profesionist odata cu experienta?

Si trainerii nostri dragi, daca organizati vreodata un curs de proficiency in small talk, voi fi prima pe lista de inscrieri!

Leave a Reply