Interviu George Butunoiu

Am citit un interviu acordat de George Butunoiu, nume cu rezonanta in piata HR din Romania: sursa

Cuvintele rostite cu franchete, realism si relaxare, devin, se pare, ofensatoare pentru unii cititori. Inca mai simtim nevoia de camuflari si vorbe pronuntate delicat.

E bine ca, uneori, cineva mai are curajul de a propune un exercitiu de sinceritate.

3 Responses to “ Interviu George Butunoiu ”

 1. Valentina Says:

  Ma deranjeaza faptul ca toti tinerii sunt bagati in astfel de interviuri intr-o oala mare si neagra. Recrutez de multi ani si nu pot spune ca 50% din candidati au venit neigrijiti/ nespalati la interviu. Sunt si astfel de prezente, dar rare si totodata notabile. Conteaza mult si domeniul in care recrutezi. Probabil ca in constructii candidatii manifesta o acuta durere la basca vis-a-vis de aspect, insa in banking de exemplu ma indoiesc ca se inghesuie candidati in slapi si maieu.
  La capitolul: neanuntarea prezentei la interviu, intradevar cand recrutez pozitii de low management, rata neprezentarii neanuntate creste. Insa nici cei care programeaza candidatii la interviu nu dau mereu suficiente detalii de contact (”in caz ca se intampla ceva ma gasesti la nr…, numele meu este…”), iar lipsa de experienta a candidatilor se manifesta prin a uita sau a le fi jena sa intrebe. Imi amintesc la inceputurile carierei mele, nici nu intelegeam de multe ori numele firmei/ persoanei care ma invita la interviu si pana sa intreb mi se inchidea telefonul.
  Si in ultimul rand mi se pare ciudat ca un head-hunter sa ne vorbeasca despre tinerii la inceput de drum. Ma indoiesc ca se oboseste cineva sa-i “head-hantuiasca” si ma indoiesc ca in ultima vreme domnul in cauza a mai avut interviuri cu persoane din acest segment de varsta!

 2. Alina Says:

  Personal sunt de parere ca dl Butunoiu nu a facut referire la toti tinerii din Romania. Faptul ca sunt intr-adevar “unii” care vin nepregatiti sau fara o igiena elementara la un interviu este o stare de fapt si cred ca orice recruter poate confirma acest lucru.
  De asemenea cred ca orice firma de recrutare intampina o problema reala aproape zilnic si anume absenteismul. Stii din experienta ca este nevoie sa programezi 20 de persoane la interviu pentru a avea o oarecare siguranta ca se prezinta macar 10.
  Sunt de parere ca unii tineri se prezinta la un interviu fara cea mai mica urma de interes si atunci evident se simte acest lucru si job-ul (in majoritatea cazurilor) este pierdut din start.
  Totodata, pot afirma cu toata satisfactia ca exista tineri extraordinari, care nu numai ca se prezinta impecabil, dar te si conving din primele minute de abilitatile si ambitia lor.

 3. jobavantaj Says:

  naspa, a ajuns butunoiu sa vorbeasca despre igiena la interviu, pe cand despre petele de pe camasa in urma ciorbei de la pranz? noi recruterii din tara asta am luat-o razna…

Leave a Reply