Archive for November 27th, 2006

HR Guru

Monday, November 27th, 2006

Fiecare domeniu are “its own guru”. Parintele HR-ului este considerat de multa lume a fi Michael Armstrong a carui “biblie” se numeste simplu si la obiect “A Handbook of Human Resource Management Practice”. La noi a aparut sub titlul “Managementul Resurselor Umane - manual de practica“, ed.CODECS.

Cartea este structurata pe 13 capitole ample: fundamentele managementului resurselor umane; practica de management al resurselor umane; comportamentul organizational; munca si raporturile de munca; organizare, posturi si roluri; procese de management al resurselor umane; procurarea resurselor umane; managementul performantei; dezvoltarea resurselor umane; managementul recompenselor; relatiile cu angajatii; sanatatea, protectia muncii si serviciile sociale; servicii de resurse umane. Practic, manualul trateaza exhaustiv ceea ce reprezinta MRU.

Informatiile trebuie citite si preluate ca baza, fundament teoretic pentru practica HR; multe dintre notiunile/teoriile prezentate de Armstrong in cartea sa neputand fi implementate ad-literam in sistemul autohton.
Michael Armstrong are mai multe de 25 de ani experienta in resurse umane, dintre care cel putin 12 ani din pozitia de director executiv responsabil cu resursele umane intr-o importanta firma editoriala. In momentul de fata este consultant independent. Este membru Chartered Institute of Personnel and Development, unde este implicat in mai multe proiecte de cercetare.

Alte carti scrise de Michael Armstrong: Performance Management; Management and Leadership; Employee Reward Management and Practice; Reward Mangement; Managing People; A Handbook of Mangement Techniques - aparute la editura Kogan Page.