Archive for December 7th, 2006

Razboi…penibil

Thursday, December 7th, 2006

Am o problema pe care trebuie sa o impartasesc cu toate ca nu are de-a face cu HR-ul….de fapt are de a face cu oamenii, asa ca extrapoland poate ajungem la concluzia ca are tangential de a face cu acest domeniu .:)

Eu nu inteleg sub nici o vorba de ce a aparut aceasta problema, acest razboi al icoanelor in scoli. Imi poate explica oare cineva, asa pe intelesul meu, pe limba mea, pe credinta mea cu ce deranjeaza o icoana in clasa? De ce acest domn pe numele lui Emil Moise in loc sa elaboreze un nou curent filosofic sau in loc sa raspunda la intrebarile existentiale: cine suntem, de unde venim, unde ne ducem etc (ca doar este profesor de filosofie) vine cu aceste idei, pe care nici macar nu are argumente sa le sustina?

Are nevoie de publicitate, este o strategie de marketing pentru a-si lansa o noua carte? Vrea sa intre in istorie acolo pe langa capitolul comunisti?

Este bine ca ne-am rezolvat toate problemele legate de integrare, de infrastructura, de dezvoltare a economiei, de marire a pensiilor, de crescut salariul profesorilor si al medicilor si ne-am axat acum pe o problema de viata si de moarte care deranjeaza 100 de oameni din 23 de milioane. Pentru asta meritam felicitari, ne cunoastem prioritatile.

Am auzit un motiv…sa lasam copii sa gandeasca liber, sa-i lasam sa aleaga. Cand? La 7 ani? Dragul mamii, tu ce religie ai vrea sa adopti, uite iti da mama o enciclopedie a religiilor si tu o alegi pe cea care iti suna mai bine. Nu conteaza dragul mamii ca nu stii nici macar sa citesti, te uiti la poze.

OK si ii avem acum, de partea cealalta, pe cei de la 14-16-18 ani care consider eu ca sunt destul de maturi sa realizeze ca daca vad o icoana cateva minute pe zi nu inseamna ca cineva le induce subliminal sa creada in Dumnezeu.

Daca in primii ani ai vietii crezi in Doamne-Doamne pentru ca asa zice mama si bunica, dupa o perioada credinta devine o alegere nu a ratiunii, ci pur si simplu a sufletului. Domnul Moise nu are cum sa inteleaga asta…

Gata, mi-am varsat oful.