Razboi…penibil

Am o problema pe care trebuie sa o impartasesc cu toate ca nu are de-a face cu HR-ul….de fapt are de a face cu oamenii, asa ca extrapoland poate ajungem la concluzia ca are tangential de a face cu acest domeniu .:)

Eu nu inteleg sub nici o vorba de ce a aparut aceasta problema, acest razboi al icoanelor in scoli. Imi poate explica oare cineva, asa pe intelesul meu, pe limba mea, pe credinta mea cu ce deranjeaza o icoana in clasa? De ce acest domn pe numele lui Emil Moise in loc sa elaboreze un nou curent filosofic sau in loc sa raspunda la intrebarile existentiale: cine suntem, de unde venim, unde ne ducem etc (ca doar este profesor de filosofie) vine cu aceste idei, pe care nici macar nu are argumente sa le sustina?

Are nevoie de publicitate, este o strategie de marketing pentru a-si lansa o noua carte? Vrea sa intre in istorie acolo pe langa capitolul comunisti?

Este bine ca ne-am rezolvat toate problemele legate de integrare, de infrastructura, de dezvoltare a economiei, de marire a pensiilor, de crescut salariul profesorilor si al medicilor si ne-am axat acum pe o problema de viata si de moarte care deranjeaza 100 de oameni din 23 de milioane. Pentru asta meritam felicitari, ne cunoastem prioritatile.

Am auzit un motiv…sa lasam copii sa gandeasca liber, sa-i lasam sa aleaga. Cand? La 7 ani? Dragul mamii, tu ce religie ai vrea sa adopti, uite iti da mama o enciclopedie a religiilor si tu o alegi pe cea care iti suna mai bine. Nu conteaza dragul mamii ca nu stii nici macar sa citesti, te uiti la poze.

OK si ii avem acum, de partea cealalta, pe cei de la 14-16-18 ani care consider eu ca sunt destul de maturi sa realizeze ca daca vad o icoana cateva minute pe zi nu inseamna ca cineva le induce subliminal sa creada in Dumnezeu.

Daca in primii ani ai vietii crezi in Doamne-Doamne pentru ca asa zice mama si bunica, dupa o perioada credinta devine o alegere nu a ratiunii, ci pur si simplu a sufletului. Domnul Moise nu are cum sa inteleaga asta…

Gata, mi-am varsat oful.

7 Responses to “ Razboi…penibil ”

 1. jobavantaj Says:

  eu zi ca nu sunt ‘copti” sa gandeasca liber nici la 80 de ani, trebuie sa fim atenti sa nu ne scape din mana. o metoda e sa- i obligam sa aiba icoane peste tot, la birou, la sala de sport, pe luneta masinii, la carciuma, pe siteuri si pe bloguri, poate asa se invata odata cu ganditul asta liber…

 2. jobavantaj Says:

  si ai perfecta dreptate, domnul moise trebuie impuscat, n-a reusit nenorocitul sa raspunda la intrebarile alea trei si doar e profesor de filosofie, a mancat salariul degeaba pana acum.

 3. Alina Radu Says:

  Mama lor dar de oameni care nu inteleg credinta asta si au nevoie de o icoana sa se inchine la ea, nu? :)
  Ei bine, din cand in cand este nevoie si de o icoana. Ne poate face ea mai mult rau decat bine?….
  Parere personala ;)
  Traisca domnul Moise care si-a gresit vocatia.

 4. jobavantaj Says:

  Gata, m-ai invins, nu ma mai lupt. Nu vreau sa pateasca ceva dl Moise, vad ca-l cam dusmanesti (apropos, cine e? cu ce a gresit acest domn - profesor de filozofie, inteleg). N-as vrea, de asemenea, sa-ti ating cumva nevoia de icoane. Poti sa o legi de insemnarea cu bonusurile, ce-ai zice de bonusrile in icoane, doar satisfac o nevoie, nu? :) . Seara buna, Alina.

 5. Valentina Says:

  Iata ce zice site-ul televiziunii Realitatea azi:

  Icoanele pot rămâne în şcoli

  Părinţii, profesorii, elevii şi comunitatea locală hotărăsc dacă icoanele rămân în sălile de clasă. Decizia a fost luată de către Ministerul Educaţiei după ce a primit hotărârea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a cerut elaborarea şi implementarea unor norme de reglementare a prezenţei simbolurilor religioase în instituţiile de învăţământ.

  Conducerea Ministerului Educaţiei susţine că înlăturarea simbolurilor religioase din sălile de clasă ar fi total deplasată. Ministerul le cere tuturor şcolilor ca după consultarea cu comunitatea locală să stabilească prin regulement intern prezenţa icoanelor în unităţile de învăţământ.

  În toamna acestui an, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat de către un profesor din Buzău care cerea să nu mai fie permisă prezenţa icoanelor în şcoli.

  Gata cu razboiul deci!

 6. Alina Radu Says:

  Finally…

 7. 13041959 Says:

  Ar trebui sa ne fie rusine si sa ne rugam la Dumnezeu si la Domnul Isus sa ne ierte pacatele de interpretare a credintei de catre noi cei nestiutori care ne dam cu parerea despre niste lucruri despre care nu ne-am documentat citind Cuvantul lui Dumnezeu pe care Biblia ni-l ofera spre a ne lumina mintile noastre pline de sine.

Leave a Reply