Archive for March, 2007

HR Facts and Trends

Friday, March 30th, 2007

Fact
39 percent of the workforce now has worked for six or more employers, up from 27 percent in 1999.

Fact
45 percent of workers want to change jobs at least every three to five years, up from 26 percent in 1999.

Fact
Workers see more growth potential if they were to leave their company than stay with their current employers.

Fact
Despite economic uncertainty, nearly seven out of 10 U.S. workers say job change will be at their own initiative.

Fact
51 percent of U.S. workers are extremely likely or very likely to look for a new job or work situation.

Source: Spherion’s 2003 Emerging Workforce Study

Fact
The rate of failure for new executives is 40 percent to 60 percent within the first 18 months and, within five years, two-thirds of executive hires fail. Such a failure costs the company 20 times the salary of the executive.

Fact
20% of this America’s large, established companies will be losing 40% or more of their top-level people in the next five years as senior executives reach retirement age (Development Dimensions International Inc. (DDI), Bridgeville, Pennsylvania.

Fact
Companies reacting to their succession problems by recruiting from the competition show a 66% failure rate for senior managers hired from other companies within the first 18 months (Center for Creative Leadership).

Fact
Simply put, there will be fewer people available for the top management slots and high-performance executive jobs. Over the next 15 years, there will be a 15 percent decline in the number of 35 to 44 year-olds (RHR International, Chicago).

Fact
Women are no longer surging into the workforce, white-collar productivity improvements have flattened, immigration levels are stable, and executives - at this point - are not prolonging their careers (McKinsey and Company).

Fact
It takes 10 to 12 years to train a radiologist.

More facts…

Oferte de munca de la Microsoft, Orange si Dacia

Thursday, March 29th, 2007

“In aceasta perioada a anului, mai multe companii de renume pun la bataie o gama variata de locuri de munca atit pentru cei cu experienta, cit si pentru tinerii aflati la inceput de cariera.

Pentru companiile Microsoft si Orange, esentialul il reprezinta cunoasterea limbii engleze si a calculatorului. Tocmai de aceea, pe site-urile celor doua companii pot aplica aceia care au studii superioare si ceva experienta la activ.

Microsoft ofera posturi de Team Manager ™. „Postul vizeaza coordonarea si dezvoltarea unei echipe de aproximativ zece ingineri de suport tehnic ce raporteaza direct directorului Centrului de Suport. Unele dintre criteriile cele mai importante in procesul de selectie sint abilitatile si experienta de lucru cu oamenii ale candidatilor. De asemenea, este importanta coordonarea cu alte echipe din Microsoft din afara Romaniei, precum si abilitatea de a lucra in echipe virtuale de proiect. In decursul urmatoarelor luni vom angaja patru persoane pentru aceasta pozitie“, spune Adina Bigas, HR Manager, Global Technical Support Center la Microsoft Bucuresti.”
Citeste articolul integral in Cotidianul.

Un meci de baschet

Sunday, March 25th, 2007

Zilele trecute am participat la un meci de baschet intre cativa tineri dornici sa se relaxeze in timpul liber. Ca in orice echipa exista un lider informal, unul formal si restul.
O sa va vorbesc despre liderul informal. Nu este o lectie de leadership, este pur si simplu o constatare ca resursele umane se comporta similar in medii si circumstante diferite.
Pe tot parcursul meciului acest lider informal despre care va vorbesc a condus practic jocul, a dat cosuri dupa cosuri, a primit pase de la colegii aflati in ananghie si a salvat de nenumarate ori echipa in defensiva.
Imi placea sa observ cum co-echiperii, in momentul in care dadeau un cos cautau din priviri apercierea liderului, iar fair-play-ul se accentua mai ales in prezenta acestuia.
De asemenea ma uimea ca uneori acest personaj nu facea decat sa recupereze o minge si sa dribleze pana dadea cos in partea opusa a terenului. In mod normal ceilalti puteau sa fie deranjati de un comportament usor individualist…surpriza a fost sa constat ca din contra, erau multumiti ca mingea “era pe maini bune”, ignorand faptul ca au venit acolo mai ales pentru a se relaxa si mai putin pentru a invinge.
Banuiesc ca de cele mai multe ori nu conteaza cine face meciul daca te afli in echipa castigatoare…spiritul de competitie devine dominant, iar siguranta creste in momentul in care liderul este privit cu incredere si admiratie.

P.S. Am fost anuntata ca nu voi mai fi invitata la nici un meci daca nu renunt la defectele profesionale si daca nu o sa urmaresc meciul doar pentru placerea jocului. :)

Back in business

Sunday, March 25th, 2007

Citeam un post interesant pe HR EXPERTS in care ni se atragea subtil atentia ca dupa ce suntem doar putini cei care avem un blog pe HR, mai scriem si destul de rar.
Personal imi cer scuze pentru acest fapt, dar ultima perioada a fost destul de aglomerata pentru HRMarket. Acum am revenit in forta si promitem sa nu mai dezamagim devoratorii de HR Blogs. :)
Le uram de asemenea bun venit celor de la HR EXPERTS!

Culture time

Monday, March 5th, 2007

Tocmai ce revin de pe blogul lui Dragos Bucurenci si voiam sa va impartasesc descoperirea.
Prima data i-am auzit numele acum cativa ani la cursul Exista viata dupa optzecism? al lui Mircea Cartarescu. Ne-a vorbit despre literatura ultimei generatii si implicit despre RealK al lui Bucurenci, carte ce facea parte din bibliografia obligatorie.:) Avea un iz de prospetime intr-o literatura imbacsita de tabu-uri. Ca sa va faceti o impresie

Inchei postul cu o fraza a domnului Cartarescu din timpul unui curs: “America are, pentru mine, gust de scortisoara”. Si acum exercitiu de imaginatie: pentru voi ce gust are?

HRMarket - Inspiratie pentru altii…

Friday, March 2nd, 2007

Se pare ca initiativa noastra cu HRMarket - Catalogul Resurselor Umane i-a inspirat si pe alti jucatori de pe piata HR din Romania. A aparut o oferta similara de Catalog Furnizori - Locul de intalnire cu clientii dvs. avand conditii foarte asemanatoare si formulari aproape identice. :)
Cand voi avea mai multe informatii, va voi anunta.

Pana la urma, reactia pietii este una absolut fireasca: ideile bune sunt preluate si competitia creste. Asta nu ne poate face decat mai buni si mai dornici sa dam nastere la valoare.

Le uram bun venit pe piata si o calatorie placuta prin lumea HR! :)