Archive for March 25th, 2007

Un meci de baschet

Sunday, March 25th, 2007

Zilele trecute am participat la un meci de baschet intre cativa tineri dornici sa se relaxeze in timpul liber. Ca in orice echipa exista un lider informal, unul formal si restul.
O sa va vorbesc despre liderul informal. Nu este o lectie de leadership, este pur si simplu o constatare ca resursele umane se comporta similar in medii si circumstante diferite.
Pe tot parcursul meciului acest lider informal despre care va vorbesc a condus practic jocul, a dat cosuri dupa cosuri, a primit pase de la colegii aflati in ananghie si a salvat de nenumarate ori echipa in defensiva.
Imi placea sa observ cum co-echiperii, in momentul in care dadeau un cos cautau din priviri apercierea liderului, iar fair-play-ul se accentua mai ales in prezenta acestuia.
De asemenea ma uimea ca uneori acest personaj nu facea decat sa recupereze o minge si sa dribleze pana dadea cos in partea opusa a terenului. In mod normal ceilalti puteau sa fie deranjati de un comportament usor individualist…surpriza a fost sa constat ca din contra, erau multumiti ca mingea “era pe maini bune”, ignorand faptul ca au venit acolo mai ales pentru a se relaxa si mai putin pentru a invinge.
Banuiesc ca de cele mai multe ori nu conteaza cine face meciul daca te afli in echipa castigatoare…spiritul de competitie devine dominant, iar siguranta creste in momentul in care liderul este privit cu incredere si admiratie.

P.S. Am fost anuntata ca nu voi mai fi invitata la nici un meci daca nu renunt la defectele profesionale si daca nu o sa urmaresc meciul doar pentru placerea jocului. :)

Back in business

Sunday, March 25th, 2007

Citeam un post interesant pe HR EXPERTS in care ni se atragea subtil atentia ca dupa ce suntem doar putini cei care avem un blog pe HR, mai scriem si destul de rar.
Personal imi cer scuze pentru acest fapt, dar ultima perioada a fost destul de aglomerata pentru HRMarket. Acum am revenit in forta si promitem sa nu mai dezamagim devoratorii de HR Blogs. :)
Le uram de asemenea bun venit celor de la HR EXPERTS!