Archive for April, 2007

Revista Cariere

Friday, April 13th, 2007

De cateva zile tin sa va spun ca ultimul nr al revistei Cariere (nr 97) mi s-a parut cel mai interesant si “savuros” de pana acum.
Stilul propriu de a citi revista este urmatorul: citesc editorialul Rodicai Nicolae, rasfoiesc sa-i vad pe toti cei din sectiunea on the move, rasfoiesc fila cu fila pana la sfarsit sa vad daca ceva imi fura privirea, la sfarsit vad cartile de vizita ale prestatorilor de servicii HR din Romania si intr-un final ma reintorc si o citesc din scoarta in scoarta (ma rog, depinde totusi de cat de catchy mi se par articolele).
Ei bine, in numarul acesta toate articolele imi furau privirea. Conceptul de stres a fost dezbatut de catre Christian Scholtes (HR Manager la Ernst & Young) si Mona Neagoe (Country Manager la Pedersen & Partners) si astfel am invatat ca stresul pozitiv se numeste eustress si care sunt cele mai vizibile simptome ale stresului in general.

Razvan Ilie semneaza un articol despre comunicarea dintre angajat si manager, apoi aflam lucruri interesante despre ce este legal si ce nu este legal in supravegherea unui angajat, iar pe mine ce m-a facut sa zambesc pe tot parcursul lecturarii au fost 2 articole semnate de Violeta Branici si Dana Untescu. Dezinvoltura, auto-ironia si tonul cald al amandurora au fost exact pe gustul meu, extrem de critic cand vine vorba de astfel de “confesiuni”.

Mai sunt si alte articole si interviuri “great”, dar ma opresc aici ca ce este prea mult strica.

In speranta ca aceasta zi de vineri 13 a fost contrar asteptarilor una excelenta pentru voi, va urez un weekend calduros si linistit!

De ce toata lumea iubeste “serviciile” din Romania

Wednesday, April 11th, 2007

Tocmai am citit in Wall-Street un editorial in care Cristina Savuica ne explica dupa modelul Cartarescu, De ce iubeste serviciile :

“Scriam, intr-un alt articol, ca iubesc serviciile. Iubesc complexitatea lor si sper ca si cei din jur sa aprecieze si sa confere mai multa valoare serviciilor.

Dar ce ne facem atunci cand…

Si-am sa incep cu un prim exemplu: mersul la cumparaturi. Acum cateva zile am facut un tur de cumparaturi prin mai multe magazine, majoritatea dintre ele apartinind unor firme de renume. Am intrat in primul magazin, o pereche de pantofi mi-a atras atentie, asa incat, am cautat din privire vanzatoarea, ba, mai mult, am mers la ea si am intrebat-o daca au, cumva, marimea mea de pantofi. “Nu sunt eu responsabila pentru partea aceea a magazinului, cautati o colega blonda”, mi-a raspuns vanzatoarea. Aha, deci domnisoara nu se ocupa cu vanzarea produselor din partea stanga a magazinului si nici nu era dispusa sa investeasca un minut pentru a-si cauta colega. Am facut stanga imprejur (am ce am cu “stanga”, pentru ca toate mi-au mers in acea directie…) si am cautat “colega blonda”…”

Evident ca am zambit citind aceste randuri…care dintre noi nu s-a lovit de aceasta atitudine “proactiva” si extrem de politicoasa a vanzatorilor sau functionarilor publici din Romania?
Personal, m-am lovit ieri de aceasta traditie autohtona cand mi-am inceput periplul pe Calea Mosilor dupa o pereche de pantofi…A fost o reala placere care s-a soldat cu un esec…m-am razgandit: imi iau sandale peste o luna. Pana atunci nu-mi ramane decat sa adun forta, rabdare si condescendenta.

Hristos a Inviat!

Wednesday, April 11th, 2007

Am revenit la birou cu forte prospete si, ciudat, cu aceleasi kilograme.
Ne pregatim de promotii, surprize si vreme frumoasa…Voi?

Hai la treaba!

Cum sa NU accepti un refuz

Wednesday, April 4th, 2007

Primita pe mail, bineinteles…:)

Stimate Domn/ Stimata Doamna,

Va multumesc pentru scrisoarea din 31 Martie 2007, insa imi pare rau sa va informez ca Eu nu pot sa accept refuzul dumneavoastra de a ma angaja. In ultima vreme am avut un noroc extraordinar in a primi foarte multe refuzuri de angajare, incat am ajuns in situatia de a nu mai putea accepta nici o respingere. In ciuda faptului ca compania dumneavoastra este recunoscuta, de a fi extrem de exigenta in selectia angajatilor, refuzul nu corespunde nevoilor mele actuale. Drept urmare am sa ma prezint la serviciu luni, 10 Aprilie la ora 8,00. In legatura cu salariul si biroul pe care il voi avea ma astept sa fie pe masura renumelui companiei dumneavoastra.

Cu respect,

Angajel de Nevoianu”