Archive for April 11th, 2007

De ce toata lumea iubeste “serviciile” din Romania

Wednesday, April 11th, 2007

Tocmai am citit in Wall-Street un editorial in care Cristina Savuica ne explica dupa modelul Cartarescu, De ce iubeste serviciile :

“Scriam, intr-un alt articol, ca iubesc serviciile. Iubesc complexitatea lor si sper ca si cei din jur sa aprecieze si sa confere mai multa valoare serviciilor.

Dar ce ne facem atunci cand…

Si-am sa incep cu un prim exemplu: mersul la cumparaturi. Acum cateva zile am facut un tur de cumparaturi prin mai multe magazine, majoritatea dintre ele apartinind unor firme de renume. Am intrat in primul magazin, o pereche de pantofi mi-a atras atentie, asa incat, am cautat din privire vanzatoarea, ba, mai mult, am mers la ea si am intrebat-o daca au, cumva, marimea mea de pantofi. “Nu sunt eu responsabila pentru partea aceea a magazinului, cautati o colega blonda”, mi-a raspuns vanzatoarea. Aha, deci domnisoara nu se ocupa cu vanzarea produselor din partea stanga a magazinului si nici nu era dispusa sa investeasca un minut pentru a-si cauta colega. Am facut stanga imprejur (am ce am cu “stanga”, pentru ca toate mi-au mers in acea directie…) si am cautat “colega blonda”…”

Evident ca am zambit citind aceste randuri…care dintre noi nu s-a lovit de aceasta atitudine “proactiva” si extrem de politicoasa a vanzatorilor sau functionarilor publici din Romania?
Personal, m-am lovit ieri de aceasta traditie autohtona cand mi-am inceput periplul pe Calea Mosilor dupa o pereche de pantofi…A fost o reala placere care s-a soldat cu un esec…m-am razgandit: imi iau sandale peste o luna. Pana atunci nu-mi ramane decat sa adun forta, rabdare si condescendenta.

Hristos a Inviat!

Wednesday, April 11th, 2007

Am revenit la birou cu forte prospete si, ciudat, cu aceleasi kilograme.
Ne pregatim de promotii, surprize si vreme frumoasa…Voi?

Hai la treaba!