Revista Cariere

De cateva zile tin sa va spun ca ultimul nr al revistei Cariere (nr 97) mi s-a parut cel mai interesant si “savuros” de pana acum.
Stilul propriu de a citi revista este urmatorul: citesc editorialul Rodicai Nicolae, rasfoiesc sa-i vad pe toti cei din sectiunea on the move, rasfoiesc fila cu fila pana la sfarsit sa vad daca ceva imi fura privirea, la sfarsit vad cartile de vizita ale prestatorilor de servicii HR din Romania si intr-un final ma reintorc si o citesc din scoarta in scoarta (ma rog, depinde totusi de cat de catchy mi se par articolele).
Ei bine, in numarul acesta toate articolele imi furau privirea. Conceptul de stres a fost dezbatut de catre Christian Scholtes (HR Manager la Ernst & Young) si Mona Neagoe (Country Manager la Pedersen & Partners) si astfel am invatat ca stresul pozitiv se numeste eustress si care sunt cele mai vizibile simptome ale stresului in general.

Razvan Ilie semneaza un articol despre comunicarea dintre angajat si manager, apoi aflam lucruri interesante despre ce este legal si ce nu este legal in supravegherea unui angajat, iar pe mine ce m-a facut sa zambesc pe tot parcursul lecturarii au fost 2 articole semnate de Violeta Branici si Dana Untescu. Dezinvoltura, auto-ironia si tonul cald al amandurora au fost exact pe gustul meu, extrem de critic cand vine vorba de astfel de “confesiuni”.

Mai sunt si alte articole si interviuri “great”, dar ma opresc aici ca ce este prea mult strica.

In speranta ca aceasta zi de vineri 13 a fost contrar asteptarilor una excelenta pentru voi, va urez un weekend calduros si linistit!

2 Responses to “ Revista Cariere ”

  1. Ultima zi de concediu pentru colegi « HR EXPERTS Says:

    […] Daca tot e concediu si maine va recomand sa cititi despre revista Cariere pe blogul HRMarket, despre Feed-back pe blogul ITex, despre monitorizarea angajatilor la Zoso¬†si un apetisant eseu despre Jean si doamnele din biznis pe blogul JobAvanataj¬†- acesta din urma imi aminteste de ce America este tara tuturor posibilitatilor in timp ce Romania este tara in care se poate orice […]

  2. 656 Says:

    e ironic ca despre stress vorbeste cineva de la Ernst & Young

Leave a Reply