Archive for May, 2007

Atmosfera de weekend

Friday, May 25th, 2007

Dupa o saptamana de lucru, o pauza de respiro…

“Intr-o zi, o directoare de succes de la resurse umane a fost calcata de un autobuz in timp ce se plimba si a murit.
Sufletul ei a fost intampinat la Portile Raiului de catre Sf. Petru in persoana.
- Bine ai venit in Rai. Dar inainte sa te instalezi, se pare ca avem o problema. Vezi tu, n-am mai avut niciodata un director de la resurse umane care sa ajunga pana aici si nu suntem prea siguri ce sa facem cu tine.
- Nici o problema, doar lasati-ma inauntru.
- As vrea eu, dar am ordine de sus. Vei petrece o zi in Iad si una in Rai si apoi vei alege in care din ele ai vrea sa-ti petreci eternitatea.

- De fapt eu m-am decis. Prefer sa raman in Rai.
- Imi pare rau, regulile sunt reguli.

Si astfel Sf. Petru o pune intr-un lift si s-a dus direct in Iad.
Usile s-au deschis si ea s-a gasit calcand pe iarba verde a unui teren de golf minunat. Mai departe era un local si in fata ei erau toti prietenii ei - directori cu care lucrase si toti o aclamau.
Au alergat toti spre ea, au sarutat-o pe ambii obraji si au discutat despre vremurile trecute. Au jucat o runda excelenta de golf apoi seara s-au dus in local unde a mancat o cina excelenta formata din friptura si homari.
A facut cunostinta si cu Diavolul care era de fapt un tip de treaba (chiar dragut) si s-a distrat de minune spunand bancuri si dansand.
Toti au dat mana cu ea si si-au luat ramas bun in timp ce se urca in lift.

Urmatoarele 24 de ore si le-a petrecut in Rai odihnindu-se pe nori si cantand la harpa.
S-a distrat de minune, si cele 24 de ore au trecut fara sa-si dea seama.

Sf. Petru a venit si a luat-o.
- Deci, ai petrecut o zi in Iad si una in Rai. Acum alege-ti eternitatea.
- Nu credeam c-am sa spun asta, adica, in Rai a fost beton, dar cred ca m-am simtit mai bine in Iad. Asa ca Sf. Petru a escortat-o la lift, care s-a reintors in Iad. Cand usile s-au deschis, s-a gasit stand intr-un peisaj dezolant, pustiu, acoperit cu gunoi si mizerie.
Prietenii ei erau imbracati in zdrente si colectau gunoiul in saci.
Diavolul a venit si el si si-a pus bratul in jurul ei.
- Nu inteleg, spuse femeia tremurand, ieri cand am fost aici era un teren de golf si un local unde am mancat homar, am dansat si m-am simtit bine. Acum nu mai e decat pustiu si gunoi, iar prietenii mei sunt toti mizerabili.
Diavolul s-a uitat la ea si a zambit.
- Ieri te recrutam. Azi esti angajata.”

Aceeasi boala, alt sindrom

Thursday, May 3rd, 2007

E dureros sa afli cat de mult pot sacrifica unii oameni pentru o profesie reusita si pentru un sef multumit. E dureros sa afli ca de fapt moartea acestei tinere nu a reusit sa traga nici macar un semn de alarma: in continuare mii de oameni vor munci, isi vor sacrifica timpul,viata,familia pentru acest concept “overestimated” - cariera.
Va invit sa cititi un articol din Evenimentul Zilei, o radiografie a epuizarii, semnat de Mihaela Naftanaila:
Specialistii au realizat o radiografie a epuizarii: suprasolicitarea da metabolismul peste cap, iar aceasta duce la boli grave, uneori fatale.
Munca peste program, noptile nedormite si mancatul pe apucate pot distruge un organism tanar in mai putin de un an. De la stari de epuizare fizica, insomnii si lipsa poftei de mancare se poate ajunge la dezechilibre metabolice, boli cardiovasculare si tulburari psihice, uneori fatale.

Din cauza starii permanente de alerta in care se afla organismul, primul care se da peste cap este metabolismul, in primul rand din pricina ca hormonii stresului, ca adrenalina si cortizolul, se descarca in cantitati mai mari decat de obicei.

„Pe acest fond e posibil sa se manifeste hiperglicemia. Asta inseamna ca va creste secretia de insulina si tot ce va manca o persoana se va transforma in grasime. Asa apare si diabetul pe fond nervos”, explica endocrinologul Adina Ghemigian, de la Institutul „Parhon”. Tot descarcarile excesive de hormoni determina scaderea libidoului, infertilitate si aparitia disfunctiei erectile. “ continuare…