HR-ul pe limba lui…

Va recomand un articol aparut luni in Ziarul Financiar semnat Delia Oniga - “Lost in HR”.
Sunt citate cateva persoane cu destula experienta in resurse umane, iar surpriza a constituit-o parerea lui Florin Petrescu, HR Manager la Citibank.
In esenta, sunt de acord cu aceste puncte de vedere, dar nu cred ca limbajul de lemn la care se face referire este caracteristic doar HR-ului. Oamenii de vanzari au jargonul lor, oamenii de marketing la fel, iar cei din IT vorbesc cu nonsalanta despre lucrurile tehnice ca si cum toti stim ce inseamna MySQL si ftp.
Oricum, va invit la lectura…

” Se spune ca rolul celor care lucreaza in resurse umane trebuie sa fie, inainte de toate, acela de a comunica eficient cu toti oamenii din companie. Cu toate acestea, intr-o banala conversatie cu cineva din HR, te poti pierde usor in cuvinte a “misiune”, “viziune”, “valori”, “cultura si climat organizational”, “motivatie”, “provocare”. De ce vorbesc oamenii de resurse umane intr-un limbaj pe care il inteleg doar ei si care, de multe ori, nu transmite nicio informatie?

“In putinele situatii in care m-am intalnit cu cineva de la departamentul de resurse umane, m-am simtit ca intr-un dialog al surzilor. Ce spuneam eu nu ajungea la destinatar.” continuarea…

One Response to “ HR-ul pe limba lui… ”

  1. G Says:

    Interesant articolul Deliei. Interesant pentru cei care cred inca in “globul de sticla” in care se concentreaza crema HR-ului si in care “ceilalti” nu au acces. Este exact linia melodica pe care o pastreaza mai toate articolele de fond, eseurile ce incearca sa explice teoretic o chestiune practica. HR-ul este o functiune, o practica cu metodologii si concepte dincolo de vorbe goale. Evident ca exista un limbaj specific si aici de acord cu Delia pe care o si cunosc personal. Insist insa sa ai in vedere si ceea ce ea insasi admite referitor la contactul pe care l-a avut cu profesionistii HR din companii: “In putinele situatii in care…” a intrat in contact cu ei, she found herself “Lost in HR”.

Leave a Reply