Archive for October 31st, 2007

Se fac angajari

Wednesday, October 31st, 2007

In afara de o cerinta, pe bune ca sunt candidatul perfect pentru job! Promit sa ma duc la sala! :)

Teambuilding=socializare si atat?

Wednesday, October 31st, 2007

Vorbeam zilele trecute cu o prietena despre utilitatea teambuilding-urilor.Suna foarte tentant:calatorii,distractie,mancare si cazare pe banii companiei,socializare…ce ar mai fi?! Pai eu zic sa vorbim chiar despre socializare. Acum nu vreau sa intru in polemica cu trainerii si cu organizatorii de teambuildinguri profesioniste,dar - chiar exista un DAR mare - de multe ori oamenii asociaza aceasta iesire din cotidian cu o libertate absoluta dusa spre extrem. Uita de familie, de copii, de statutul social pe care il au si dau frau liber…sa-i zicem imaginatiei.
Ideea este urmatoarea: consider ca socializarea cu colegii si uniformizarea structurilor ierarhice nu trebuie sa depaseasca limita unei bune prietenii. Consider ca de multe ori, sub pretextul unui teambuilding facultativ,dar “obligatoriu” in acelasi timp, se ascund frivolitati si interese personale. De asemenea consider ca adevarata utilitatea a unui teambuilding se ascunde undeva in umbra unei usoare depravari.
Sigur, imi asum de pe acum criticile ulterioare si sigur vor fi persoane care se vor simti cel putin ofensate,dar…este un punct de vedere si trebuie luat ca atare.
Chiar, ca veni vorba, cand sa o sa plecam si noi intr-un teambuilding dragii mei colegi?!:D