Teambuilding=socializare si atat?

Vorbeam zilele trecute cu o prietena despre utilitatea teambuilding-urilor.Suna foarte tentant:calatorii,distractie,mancare si cazare pe banii companiei,socializare…ce ar mai fi?! Pai eu zic sa vorbim chiar despre socializare. Acum nu vreau sa intru in polemica cu trainerii si cu organizatorii de teambuildinguri profesioniste,dar - chiar exista un DAR mare - de multe ori oamenii asociaza aceasta iesire din cotidian cu o libertate absoluta dusa spre extrem. Uita de familie, de copii, de statutul social pe care il au si dau frau liber…sa-i zicem imaginatiei.
Ideea este urmatoarea: consider ca socializarea cu colegii si uniformizarea structurilor ierarhice nu trebuie sa depaseasca limita unei bune prietenii. Consider ca de multe ori, sub pretextul unui teambuilding facultativ,dar “obligatoriu” in acelasi timp, se ascund frivolitati si interese personale. De asemenea consider ca adevarata utilitatea a unui teambuilding se ascunde undeva in umbra unei usoare depravari.
Sigur, imi asum de pe acum criticile ulterioare si sigur vor fi persoane care se vor simti cel putin ofensate,dar…este un punct de vedere si trebuie luat ca atare.
Chiar, ca veni vorba, cand sa o sa plecam si noi intr-un teambuilding dragii mei colegi?!:D

One Response to “ Teambuilding=socializare si atat? ”

  1. Ego Says:

    Mi-as permite sa las un mic comentariu…teambuilding-ul “iese” asa cum a fost planificat de angajator si cum a fost privit de angajati. Poate ca angajatorul doreste sa recompenseze membrii echipei sale printr-un drink-building, vorba unui fost coleg de-al meu, si, in acest caz, evenimentul iese…. cum iese :) (come alcoolice, petreceri, etc :) Daca, dimpotriva, angajatorul chiar doreste sa faca ceva instructiv si sa creeze un efect constructiv privind performanta angajatilor, va planifica etape, activitati, poate analiza si cere feedback-ul oamenilor sai… Asta daca vrea sa impuna un control asupra desfasurarii evenimentului, pentru ca sunt cazuri cand se planifica ceva inainte si la fata locului iese altceva :)
    Putem comenta si perceptia angajatilor, din ce au auzit de la prieteni, apropiati, privind modul de desfasurare al unui “teambuilding” - de exemplu, daca cineva povesteste ca a baut, cantat, dansat, etc. acea persoana poate, la randul sau, sa aiba aceleasi “asteptari”…
    Totul depinde de scopul urmarit :) ….

Leave a Reply