Archive for January, 2008

Blog cu putine calorii

Monday, January 28th, 2008

Search-uind eu pe celebrul si atotcunoscatorul google am gasit un blog interesant. Este vorba despre nutritie, diete si papa bun dar cu putine calorii.Asta in mare si pe fast forward. Daca aveti nevoie de astfel de sfaturi, va urez …lectura placuta!:)

HR-ul vazut de George Butunoiu

Monday, January 28th, 2008

O sa ziceti ca am o fixatie in ceea ce-l priveste pe dl Butunoiu…dar ce sa fac…chiar savurez fiecare articol scris de dumnealui.

Managementul resurselor umane (HRM-ul sau, si mai clar, HR-ul - asa cum il stie toata lumea „buna“ acum) s-a nascut din niste studii de psihologie sociala care aveau ca scop - sa zicem asa - sa-i faca pe niste americani cu 5% mai fericiti la locurile lor de munca, incat productivitatea lor sa creasca cu 6%, in timp ce salariile lor de la sfarsitul lunii sa se majoreze cu 4%. Un principiu cinic, la urma urmei, insa considerat indreptatit si cat se poate de normal in acei ani. S-au schimbat vremurile, ne-am emancipat cu totii si sa spui astazi asa ceva in public inseamna dezastru PR garantat.” continuarea in Saptamana Financiara.

Pierdut patriotism.Il declar nul.

Thursday, January 17th, 2008

Long time no gossip, so to say…:) La multi ani si multe succese in noul an, asta asa ca introducere calda si prietenoasa.

Ca sa trecem la core-ul postului de astazi, trebuie sa incep cu o marturisire: cateodata nu sunt patriota.
Azi parca simt ca a mai crescut patriotismul pentru ca am inceput ziua de dimineata si sunt destul de ingaduitoare, dar in ultima vreme, sa zicem de vreo luna, ma simt ca o tradatoare a tarii in care m-am nascut si in care traiesc, uneori visand.
M-am plictisit de Elodia, m-am plictisit de pseudo vedete ridicate in slavi, m-am plictisit de mizeria de afara si m-am saturat de serviciile oferite de majoritatea institutiilor. Da, merit sa se arunce cu pietre in mine…sunt o tradatoare, dar inca nu dezertoare.
De Sarbatori, am si eu o obsesie: toata lumea sa fie zambitoare si politicoasa si cu sufletul deschis. De Sarbatori: lume nervoasa, incruntata si disperata, iar functionarii…exersand apogeul enervarii. Da, nu sunt oamenii de vina, STATUL e - stiu am mai auzit acest cliseu. Ei bine, Statul suntem noi, ca sa citam semi ad-literam un frantuz un pic cam egocentrist.
Pentru ca strazile au fost ceva vreme inzapezite, am re-experimentat plimbarile cu mijloacele de transport in comun; astfel mi-am adus aminte de acum cativa ani cand eram de parere ca o mai mare aventura decat plimbarile cu 66 nu exista: daca nu-ti iei un cot in stomac sigur se va gasi cineva care sa-ti scoata ochii ca stai prea aproape de usa sau ca nu-l lasi sa coboare :”v-as lasa doamna, dar stau intr-un picior si nu prea am dexteritate.Promit ca o sa exersez mersul piticului si data viitoare o sa ocup mai putin loc”. Da, astea sunt exemple “light”, ca nu are sens sa va povestesc cum e sa te controleze “curiosii” prin buzunare:”vezi ca am 3 lei acolo, iar cardul a expirat de luna trecuta.Mobilul l-am lasat acasa ca nu vreau sa fiu deranjata cand ma relaxez in 91″. Ma rog, detalii.
Zapada s-a topit, sarbatorile au trecut, nu mai am de facut plati o perioada, asa ca incep sa-mi redobandesc patriotismul. :)
Sper sa apara si Elodia ca sa ne gasim ai alte obsesii. Apropo, cine pisici e Elodia asta?