Archive for January 17th, 2008

Pierdut patriotism.Il declar nul.

Thursday, January 17th, 2008

Long time no gossip, so to say…:) La multi ani si multe succese in noul an, asta asa ca introducere calda si prietenoasa.

Ca sa trecem la core-ul postului de astazi, trebuie sa incep cu o marturisire: cateodata nu sunt patriota.
Azi parca simt ca a mai crescut patriotismul pentru ca am inceput ziua de dimineata si sunt destul de ingaduitoare, dar in ultima vreme, sa zicem de vreo luna, ma simt ca o tradatoare a tarii in care m-am nascut si in care traiesc, uneori visand.
M-am plictisit de Elodia, m-am plictisit de pseudo vedete ridicate in slavi, m-am plictisit de mizeria de afara si m-am saturat de serviciile oferite de majoritatea institutiilor. Da, merit sa se arunce cu pietre in mine…sunt o tradatoare, dar inca nu dezertoare.
De Sarbatori, am si eu o obsesie: toata lumea sa fie zambitoare si politicoasa si cu sufletul deschis. De Sarbatori: lume nervoasa, incruntata si disperata, iar functionarii…exersand apogeul enervarii. Da, nu sunt oamenii de vina, STATUL e - stiu am mai auzit acest cliseu. Ei bine, Statul suntem noi, ca sa citam semi ad-literam un frantuz un pic cam egocentrist.
Pentru ca strazile au fost ceva vreme inzapezite, am re-experimentat plimbarile cu mijloacele de transport in comun; astfel mi-am adus aminte de acum cativa ani cand eram de parere ca o mai mare aventura decat plimbarile cu 66 nu exista: daca nu-ti iei un cot in stomac sigur se va gasi cineva care sa-ti scoata ochii ca stai prea aproape de usa sau ca nu-l lasi sa coboare :”v-as lasa doamna, dar stau intr-un picior si nu prea am dexteritate.Promit ca o sa exersez mersul piticului si data viitoare o sa ocup mai putin loc”. Da, astea sunt exemple “light”, ca nu are sens sa va povestesc cum e sa te controleze “curiosii” prin buzunare:”vezi ca am 3 lei acolo, iar cardul a expirat de luna trecuta.Mobilul l-am lasat acasa ca nu vreau sa fiu deranjata cand ma relaxez in 91″. Ma rog, detalii.
Zapada s-a topit, sarbatorile au trecut, nu mai am de facut plati o perioada, asa ca incep sa-mi redobandesc patriotismul. :)
Sper sa apara si Elodia ca sa ne gasim ai alte obsesii. Apropo, cine pisici e Elodia asta?